Härliga Göteborg

Göteborg, Sveriges näst största stad, kombinerar pulserande urbanitet, en vänlig atmosfär och charm vid havet. Den har också kulinarisk skicklighet och en scen för hantverksöl i världsklass. Beläget på Sveriges västkust har Göteborg en stadspuls med naturen utanför dörren. Det är känt för sina vänliga lokalbefolkning, och det är inte konstigt - att bo i en så karaktärsfull stad precis vid havet skulle göra vem som helst glad och välkomnande.

När du besöker denna stad, då kan du bo på Rivertons hotell i Göteborg. Som en relativt liten stad fullspäckad med alla höjdpunkterna från en stor internationell destination – kultur, shopping, restauranger i världsklass och fantastisk natur – är Göteborg perfekt för antingen en storstadssemester eller en längre vistelse eftersom det finns mycket att se och göra i och runt i staden.

Upptäck Göteborg

Mycket av Göteborg kan upplevas till fots, något lokalbefolkningen drar nytta av (när de inte reser med spårvagn eller cykel). Med kullerstensgator kantade av fristående butiker och kaféer är Haga en inspirerande stadsdel att utforska. Håll utkik efter de många välbevarade trähusen som byggdes mellan 1870 och 1940 som arbetarbostäder.

Passa även på att stanna till för en fika  på klassiska Café Husaren på Haga Nygata. Detta mysiga ställe serverar ett av de mest kända bakverken i stan som är en kanelbulle i storleken på en tallrik som kallas "Hagabullen".

Ett annat favoritställe är Slottsskogen park som är en vidsträckt oas av grönska som kombinerar odlad park och naturskog. På sommaren blommar azaleor och tillför en nyans av färg. Slottsskogen är också känd för att stå värd för alla möjliga evenemang.

22 Nov 2022