Kampen för den perfekta solbrännan

Alla vet vi att solen åldrar huden och kan dessutom leda till farliga hudskador som i värsta fall kan leda till hudcancer. Man ska sola med måtta och vara noga med solskyddsfaktor. En alternativ metod för att få till solkysst hud är att använda brun-utan-sol. Jag har testat allt men tycker ändå allra mest om äkta solbränna.

Låt mig gå igenom några viktiga punkter för att få till den bästa solbrännan:

  1. Använd solskyddskräm: Använd alltid solskyddskräm med högt SPF-värde för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Det hjälper dig att undvika att bli bränd och minskar risken för hudcancer.

  2. Solbada försiktigt: Om du vill sola utomhus, gör det försiktigt och undvik de mest intensiva soltimmarna mitt på dagen. Använd en solhatt och solglasögon för extra skydd. Bygg brännan sakta.

  3. Brun utan sol-produkter: Många föredrar att använda brun utan sol-produkter för att få en solkysst hud utan att utsätta sig för solen. Det finns ett brett utbud av krämer, mousser och spray som ger dig en naturlig bränna utan risk. Jag själv är inget stort fan av dessa, men använder dem då och då.

  4. Brun utan sol-tabletter: En annan alternativ för att uppnå solbränna är brun utan sol-tabletter. Dessa kosttillskott innehåller naturliga ämnen som kan hjälpa huden att producera mer melanin, det pigment som ger huden dess färg. Dessa tycker jag är riktigt bra! Hos bäst-i-test.guide får du hjälp att välja!

  5. Airbrush-tanning: Besök en professionell spraytanning-salong för en jämn och naturlig bränna. En erfaren tekniker kan applicera brun utan sol-produkter jämnt över hela kroppen, vilket ger dig det utseende du önskar. Ger ofta riktigt bra resultat, men jag gillar som sagt inte känslan av "fejk".

12 Sep 2023