Cykelsemester på Gotland

Något jag kan rekomendera, det är att cykla på Gotland. Jag var själv där på cykelsemester för flera år sedan och det var helt fantastiskt. Det är ju en ö med mycket att se samt att det är även ganska så lättcyklat så att säga. När vi var där, så hyrde vi cyklar på plats. Men du kan ju kolla in begagnade cyklar och köpa en och ha med dig över. Det är lätt att ta med cyklar på båten, oavsett om du åker från Nynäshamn eller Oskarshamn.

Mycket att se från cykeln

Fördelen med att cykla runt på Gotland, det är att du kan se så mycket mer än om du tar bilen runt om på ön. Om du ska cykla runt hela Gotland, se till att ha en bra färdväg utstakad, samt koll på var du kan övernatta. Det går att ta med tält, eller stanna till vid stugor som hyrs ut. Beroende på vilka vägar du tar, så är en tur runt hela Gotland mellan 30 och 50 mil. Men du kan välja att cykla bara på vissa delar av ön. En kortare tur att ta, det är att cykla från Visby till Lummelunda och tillbakal. Det är bara 40 km.

När vi var där på cykelsemester, så cyklade vi uppåt ön, men inte så långt som upp till Fårö, utan vi cyklade upp till Tingstäde och sedan Lärbro, för att sedan vika ner mot Slite och sedan sneddade vi tillbaka till Visby. Men skulle kunna tänka mig att cykla på Gotland snart igen.

27 Aug 2022