Häftiga äventyr i Europa du måste uppleva någon gång

Man måste inte åka särskilt långt för att uppleva fantastiska äventyr. Europa är fyllt av dem och det går att komma till en massa platser från Sverige på bara ett par timmar. Saker som ofta kommer med på listor att uppleva i Europa är att besöka Louvren i Paris, Akropolis i Aten och göra en kanaltur i Amsterdam. Men det finns mycket mer än det ”vanliga”. Här nedan ska jag beskriva ett gäng med saker som du måste uppleva, i alla fall någon gång i livet!

Paddla i Kroatien

Kroatien är fantastisk och dess övärld omges av Medelhavets klaraste vatten. Därmed är det perfekta platsen att ägna sig åt en paddeltur. Eller simma och dyka. Det kristallklara vattnet gör sig dock allra bäst från en havkajak!

Öluffa i grekiska övärlden

En öluff, det är något som är poppis än idag. Det behövs inte direkt så stor planering eller stor packning. Det är bara att våga testa och våga övervinna bekvämligheten som en charter ger.

Bada i Budapest

Över hundra varma källor sätter sin prägel på Budapest. Välj folkliga Széchenyibadet där man ligger tillbakalutad i utomhuspoolerna och låter det mineralrika vattnet värma kroppen. Det vackra badet byggdes i den stora stadsparken 1913 och har även olika spabehandlingar.

Skåda valar i Andenes, Norge

Havet utanför Andenes långt uppe i nordligaste Norge är en av världens bästa platser för att se kaskeloter, de upp till 20 meter långa valarna som kan dyka tusen meter ner i havet innan de kommer upp för att andas.

Sjung med på en pub i Donegal, Irland

I Donegal, längst uppe i nordvästra Irland så märker man att irländarna är ett sjungande folk. Det är bara att gå in på en valfri pub och haka på! En kul grej är att sångerskan Enya växte upp i byn bredvid.

Beundra Monets näckrosor i Giverny, Frankrike

Det är inte fel att besöka Claude Monets egen trädgård i Giverny inte långt från Paris. Det är som att kliva rakt in i en av hans tavlor! Här flyter alla näckrosorna i dammarna och den gröna bron ser ut precis som på tavlorna.

Vandra bland Pompejis ruiner, Italien

Missa inte att vandra i staden som stannade i ett ögonblick den 24 augusti år 79 när den begravdes under aska och lava. Är man det minsta intresserad av historia måste man bara vara nyfiken på Pompeji. Här finns chansen att uppleva vardagslivet i Romarriket på ett sätt som få andra ställen erbjuder. Och när man ändå är där passar man så klart på att besöka den vackra Amalfikusten alldeles i närheten.

 

2 Nov 2020