Har ni besökt Kalmar?

Även om jag allra helst åker utomlands, så finns det en hel del pärlor här hemma i Sverige med. En av dessa är Kalmar! Jag har en vän som jobbar som elektriker i Kalmar och brukar hälsa på henne minst en gång per sommar. För det är under sommaren som Kalmar visar sig från sin allra bästa sida. Att det även är nära till Öland är ju inte fel!

Se och göra i Kalmar

I Kalmar är det mycket historia och det märks av rätt tydligt i staden. Det finns många historiska minnesmärken samt att det även finns många vackra byggnader från förr. Ett besöksmål är så klart Kalmar slott, som är det ni ser på bilden ovan. 

Missa inte heller att kolla in alla de vackra kyrkor som finns i denna stad. Det finns även en vacker, gammal kyrkorgård, samt en massa mer. 

Under sommaren är det ofta en massa event här. Bland annat Kalmar Stadsfest, som i år är 11-13 augusti.

Ta er vidare till Öland

Om ni besöker Kalmar i sommar, se då till att även ta Ölandsbron över till Öland. Det är en mycket vacker ö som också har en hel del sevärdheter att kolla in! Borgholm är till exempelvis en trevlig stad och missa inte heller att kolla in Böda Sand! Sedan finns det även en massa museum att besöka på denna ö. Bland annat Ölands museum Himmelsberga, Vida museum och konsthall, Eketorps borg och Borgholms stadsmuseum.

6 Apr 2022