Min katt gillar att ströva

Precis som sin matte gillar min katt att vidga sina vyer. Vet inte om det har smittat av sig eller om det helt enkelt är så att katten bara gillar att vara ute så mycket som möjligt. Jag tycker personligen att katter ska få lov att vara ute så mycket som möjligt men jag vill ju inte att de ska försvinna! 

På kvällarna brukar jag slå lite i matskålen och hoppas att katten kommer hem, men det är inte alltid det funkar. Så nu har jag börjat kika lite på GPS för katter. Jag läste på husdjursrevyn.se om olika modeller som finns för att se vilken som skulle passa mig. Det finns ju lite olika att välja mellan om man säger så!

Fördelar och nackdelar

Fördelen med ett GPS halsband till katt är uppenbar. Man ser hela tiden var katten är någonstans. Jag tror man kan se hur den rört sig också under dagen om man vill. Men är det bara positivt? Det finns nackdelar också och ett par listar jag här:

  • Katten kan fastna - ett halsband kan fastna och göra att katten inte kommer loss. Se till att välja ett halsband som öppnas vid högt tryck. 
  • Månadskostnad - För att GPS ska fungera krävs ett abonnemang och det kostar pengar. Här får man bedöma hur mycket man anser katten är värd för en. 

För min del är det enkelt. Kostanden skiter jag i för kattens välmående är nummer 1 för mig. Sen finns det halsband som lossnar om katten sitter fast och har man då ett med GPS så är det ju bara att gå och hämta det! 

20 Mar 2022