Olika sätt att bo på semestern

Hur gillar du att bo när du är ledig och vill ladda batterierna? Själv älskar jag att bo i tält. Att få vakna till fåglarnas sång är helt underbart och om man har satt upp tältet vid en sjö eller vid havet kan man kliva rakt upp ur sovsäcken ner i badet. Det är en oslagbar känsla om du frågar mig. Men det finns ju fler sätt att bo. Som i husvagn, husbil, på hotell eller i en stuga.

Ska du besöka Roslagen kan jag tipsa om Epokgården - ett hotell i Öregrund med lägenheter som får dig att känna dig som hemma fast du är borta. Besöker du Stockholm är HMS af Chapman ett utmärkt val av boende. Det är en tremastare som sedan 1949 fungerat som vandrarhem och det är jättemysigt att ligga i en koj och höra vattnet klucka mot skrovet. 

Tre olika boenden och deras fördelar

Här jämför jag tre olika sätt att bo på semestern och lyfter de saker jag tycker om med varje sätt. Bo i tält tar jag inte upp igen för den vet ni redan om att jag älskar. 

  • Husvagn: Oavsett om man hyr en husvagn på plats eller drar den själv så är det ett mycket bra sätt att bo. Man kommer nära de platser man vill besöka och man får en härlig gemenskap med andra campare.
  • Stuga: Compact living precis som i en husvagn men med väggar och tak som inte släpper ut minsta ljud. Stugor har ofta både toalett, dusch och kök vilket är en stor fördel. 
  • Hotell: för dig som vill ha en plats att sova och där någon fixar resten! Hotell är dyrare än andra boenden men du får då städning utförd, de bäddar åt dig och du behöver inte tänka på handdukar eller frukostar. 
17 Aug 2022