Så gör du en flyttstädning på bästa sätt

Om du någonsin har flyttat så vet du ju hur jobbigt det dels kan vara att göra själva flytten, dels hur mycket tid du måste lägga ner på att städa ur den bostad du flyttar från. Du kan så klart välja att anlita en flyttfirma för flytten samt en städfirma att göra flyttstädning i Örebro. Det om du tycker att du har pengar nog för det. Det finns ju RUT avdrag som gör det hela billigare. Men tycker du att du inte vill lägga pengar på det, så får du ju göra det på egen hand.

Just när det gäller att flyttstäda, så går det att planera in det på bra sätt så att det inte tar allt för lång tid eller är allt för jobbigt.

Använd checklista

En sak som verkligen kan underlätta då du ska flyttstäda, det är att ha en checklista med alla de städmoment som ska göras. Hyr du bostad, så går det ofta att få en sådan av din hyresvärd. Men det finns även att hitta på nätet. Fördelen med att ha en sådan här lista, är att du då inte missar att städa överallt. Det är lätt hänt annars att glömma bort saker som att göra rent bakom element, spis eller kyl.

Det kan även vara smart att ta ett rum i taget, sedan stänga till dörren. Enklaste rummen är oftast sovrum och vardagsrum, medan du får lägga ner mer tid och energi på badrummet och köket. 

27 Jul 2022