Viktigt att ha ett bra mobilabonnemang

När jag har valt abonnemang för min telefon, så har en av de viktigaste sakerna för mig varit att det är enkelt och inte dyrt att kunna ringa eller surfa då jag är utomlands. Förr var det ju nästan inte idé alls att göra något av det om man befann sig i ett annat land, för det kunde bli superdyrt med roaming-avgifter och annat. Som tur är så har många av de abonnemang idag, så att man kan betala samma som hemma.

Just detta med att ha rätt abonnemang är viktigt. Som min farmor, hon har ett mobilabonnemang pensionär. Det finns ju sådana, för äldre, som ger bra rabatt! Samma sak för studenter, att det finns särskilda abonnemang för dem med bra rabatter.

Vad är viktigt för dig?

Om det är så att du går i tankarna att kanske byta abonnemang, så är det ju bra att jämföra de som finns. Sedan utgå från vad det är du vill ha ut av ett abonnemang. Är du senior eller pensionär, så kan ett mobilabonnemang pensionär vara helt rätt, medan om du är yngre, men har familj kanske ska satsa på ett så kallat familjeabonnemang.

Idag är det ju så att de flesta abonnemang, de har det som kallas fria samtal. Det är surfen som kan skilja sig åt. En del erbjuder fri surf med, medan andra erbjuder en viss surfmängd per månad. Så fundera på vad du har behov av!

6 May 2022